Skip to main content
Väntar på att få ett meddelande från honom

Dejt som inte ger något svar

Vad ska du göra om din dejt inte längre kontaktar dig?

Du borde ta kontakt med personen och fråga vad som hänt. Det kan vara så att de har haft mycket att göra eller att de inte känner samma sak som du. I vilket fall som helst är det alltid bättre att kommunicera med personen istället för att bara gissa. Då kan du få ett svar och ta det vidare från där.

Kontakta mig först

Om din dejt är tyst under ett par dagar behöver det inte betyda att personen har tappat intresset. Det kan lika gärna betyda att personen väntar på att du ska höra av dig. Om du tröttnar på att vänta finns det inget som hindrar dig från att ta saken i egna händer. Ring personen eller skicka ett meddelande och föreslå att ses igen! Om personen nappar har du det bevis du behöver för att fortsätta träffas.

Den dejten har inte kontaktat mig på något sätt

Du har lämnat tydliga signaler att du vill ses igen, men din dejt har inte hört av sig. Det kan finnas olika anledningar till detta, men det kan också betyda att din dejt inte upplevde samma närhet och kemi som du. Därför är det bäst att ta ett steg tillbaka och acceptera att personen inte vill ha någon kontakt med dig.

En dejt upplevs olika

Det kan vara tråkigt om din dejt har känslor för någon annan eller inte kunnat komma över en tidigare relation, utan att ha varit tydlig med detta från början. Förstå att varje person har olika behov och önskemål när det kommer till att träffas. Om din dejt tar det långsamt och inte är bekväm med konstant kontakt efter några få dejter, är det bäst att ge den personen utrymme och tid att reflektera och få vara ifred. Var tålmodig och förstående.

Sysselsätt dig och fokusera på andra saker! Glöm inte att när du minst anar det så kommer din dejt att höra av sig, så det är ingen anledning att sitta och vänta. Gör något som får dig att tänka på något annat så att du inte behöver fokusera på att vänta på att telefonen ska plinga till.

Var nådig mot dig själv

Inget är fel med dig, du är precis som du ska vara. Ibland är den känslomässiga anslutningen inte ömsesidig och det är okej. Försök att fokusera på de positiva upplevelserna du fick från din dejt, och ta med dig det när du träffar någon ny. Det finns inget anledning att bekymra sig över varför din dejt inte hör av sig eftersom det inte kommer att ge dig något.

Det är svårt att släppa någon som man hade förväntningar om en eventuell relation med. Ställ dig själv frågan: Är det värt att fortsätta att hålla kvar vid den personen som inte har något genuint intresse av dig? Att tjata och vara påträngande kommer inte att leda till något bra, så acceptera att du blivit avvisad och gå vidare. Ta tillfället i akt att träffa nya personer och se fram emot nya och spännande dejter!