Skip to main content

Dejting tips

Att dejta på nätet kan vara ett utmärkt sätt att träffa andra singlar utanför den vanliga sociala cirkeln. Det ger dig möjlighet att kommunicera med varandra under lugna förhållanden och ta reda på mer om varandra innan ni träffas fysiskt. Inte nog med att det är ett bekvämt sätt att träffa andra, det är också ett säkert sätt att dejta då omdömet inte är påverkat av alkohol och andra yttre faktorer. Det är därför dejting på nätet blir allt vanligare och är ett populärt sätt att möta nya människor. Om du har frågor eller är osäker kring nätdejting, hittar du här några bra tips för att komma igång.

Vara uppriktig om vem du är och stå för din egen åsikt.

Även om du har skydd bakom en datorskärm ska du alltid vara ärlig. Att ljuga eller dölja oönskade sanningar om dig själv eller ditt liv är aldrig ett bra sätt att bete sig.

Visas ärlighet och öppenhet när det gäller dina personliga värderingar och attityder. Om du träffar någon som är intresserad av dig ger det dig en större självkänsla och säkerhet att veta att du har varit uppriktig från början. Att vara trovärdig är alltid bättre än att försöka låtsas vara någon du inte är. Detta kommer att skapa en tryggare grund för dina framtida datum.

kondomtorget

Klä dig så att du känner dig bekväm och projicera ett självsäkert uttryck.

Klä dig så att du känner dig bekväm och ser attraktiv ut. Se till att du presenterar dig väl.

Att vara självsäker och ha ett avslappnat beteende är nyckeln till att skapa en positiv och trevlig stämning på din dejt. Genom att verka självsäker och tillitsfull ökar du ditt eget självförtroende och din utstrålning som din dejt garanterat lägger märke till.

Tystnad kan förstöra en dejt – Tänk på samtalsämnen.

Att inför en dejt få känslan av att vara nervös, pirrig och spänd är helt normalt. Du vill göra ett bra intryck och säkert också din dejt. För att undvika att bli stum, så är det bästa tipset att slappna av och vara dig själv. Glöm bort att prata som om du vore på en intervju och försök att ha ett naturligt samtal som om du träffade vem som helst.

Försök inte att förberetta samtalet genom att försöka komma på vad ni ska prata om i förväg -det är bäst att låta samtalet följa sin egen rytm. Om du känner att det finns risk för tystnad kan du börja med några frågor som handlar om arbete, fritidsintressen eller familj. När samtalet väl har kommit igång kommer det att bli mycket mer naturligt och du kan fråga djupare och intressantare saker som troligtvis gör dejten mer spännande.

Du bör inte uppleva ett romantiskt möte med en kändis från Hollywood.

Dejting kan vara väldigt spännande och roligt, då man bygger upp förväntan inför dejten. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar och undvika att måla upp enastående och romantiska bilder om hur det kommer bli. Föreställ dig inte att ni kastar er i varandras famn och blir störtförälskade vid första ögonkastet; det är en scen som ofta visas på bioduken, så det är bäst att låta fantasierna stanna där och inte ta med sig dem på dejten.

Ha realistiska förväntningar när ni träffas. Glöm inte bort att ni är två vanliga personer som försöker hitta någon att tycka om. Det finns potential för upptändning mellan er och om ni har turen att falla för varandra kan ni förhoppningsvis leva ett lyckligt liv tillsammans.

Punktlighet är en värdefull egenskap som visar att man har respekt för andra och uppskattas av dem.

Vikten av att komma i tid till sin dejt kan inte understrykas tillräckligt. Det är ett bevis på att du är intresserad och att du tar dejten på allvar. Att anlända sent till dejten är mycket oseriöst och kan uppfattas som om du inte bryr dig om den andra personen. Om du på något sätt inser att du inte kommer att hinna i tid är det viktigt att du omedelbart underrättar din dejt och ber om ursäkt.

En måttfullhet är det bästa sättet att dricka alkohol, eftersom lagom är det bästa alternativet.

En liten mängd alkohol kan vara till hjälp för att få till en trevlig dejt. Det kan göra det lättare att slappna av och ge möjlighet till ett öppet samtal. Men det är viktigt att inte överdriva. Blir man för berusad kan det leda till att man säger eller gör dumma saker som kan vara svåra att reparera. För att få ut det bästa av er dejt är det bäst att inte dricka för mycket och att ha en trevlig stund tillsammans.

Kommer du att dejta den personen igen?

Lita på din magkänsla. Om du får fjärilar i magen och får positiva vibbar efter ert möte, kan det vara värt att träffa din dejt igen. Å andra sidan, om du känner dig osäker eller obekväm med din dejt, bör du bryta och leta vidare. Tänk på att det finns många trevliga, snygga singlar som du kan träffa, så ta inte första bästa.

Ha kul på din dejt!