Skip to main content
dejtingsidor som inte kräver kontoregistrering

Dejting utan registrering

Att slippa fylla i långa formulär för att bli medlem på en dejtingsida eller en dejtingapp är en stor fördel. Registreringen är smidig och tar bara ett par minuter, utan krångel. Logga in med ditt Facebook-konto eller verifiera dig via Bank-ID så är du igång med att söka efter din match.


Dejta via Facebook

Logotyp för Match.com dejtingsida

Sveriges största dejtingsida som är lämplig för många i åldersgruppen 25-50 år.

Läs om ... Till sajten


Logotyp för Badoo dejtingsida

En av de bästa aspekterna med dejting för 20-40-åringar är att det är prisvärt.


Läs om ... Till sajten


Logotyp för Victoria Milan dejtingsida

Här hittar du dejtingpartners i 20-årsåldern till 40-årsåldern som söker en rolig tid utan förpliktelser.

Läs om ... Till sajten


Facebook-dejting för en smidig upplevelse

Ett annat sätt att dejta är att använda Facebook. Det finns ett stort utbud av singel- och dejtinggrupper du kan gå med i, och många har hittat sin partner via dessa. Facebook har även utökat sina tjänster och erbjuder nu ett dejting-tillägg som ger användare möjlighet att dejta online.

Du har möjlighet att välja om du vill använda detta dejting-tillägg eller inte, och det påverkar inte din vänlista. Om du får ett meddelande från någon som vill kontakta dig via dejting-tillägget kommer det att skickas till en separat inkorg, så att du kan skilja på dina vardagliga förbindelser, släkt och vänner och dejting.

Detta kan bli en stor fördel för dejting via Facebook, eftersom det kan vara svårt att undvika att se för mycket av det som din kusin delar. Med det nya dejting-tillägget kommer du att få en möjlighet att fokusera på att hitta någon intressant person utan att oroa dig för att se något som du inte vill se från din kusin. Reglerna gällande publicering av bilder kommer även att förhindra att du ser något som du inte vill se.

Så fungerar dejting med Facebook

Du kan spara tid och ansträngning genom att logga in på vissa dejtingsidor eller appar med ditt Facebook-konto. Detta innebär att sajten eller appen automatiskt kan hämta den information som du redan har lagrat på ditt Facebook-konto. Detta gäller inte bara kontaktuppgifter utan även bilder. Exempel på appar som kan användas med Facebook-login är Badoo, Tinder och Happn.

Att använda Facebook som login-metod kan ge en möjlighet att få en överblick över vem den man pratar med är. Det finns en chans att se om personen verkar vara äkta eller inte, ha ett riktigt liv eller bara vara en spam-profil. Det finns även en indikation om vem personen faktiskt är, så länge det finns öppen info tillgänglig på profilen. Förutom detta innebär det också att du slipper hålla reda på olika inloggningsnamn för olika sajter du är medlem på.


BankID-baserade dejtingsidor är det säkraste sättet att hitta kärleken i framtiden

Tyvärr är det fortfarande relativt ovanligt att hitta dejtingsidor som erbjuder registrering med BankID. Faktum är att det endast finns en sådan dejtingsida, enligt oss känd vid denna tidpunkt.

Användandet av BankID för att bekräfta identiteten blir allt vanligare eftersom det är ett bra sätt att förhindra oseriösa användare. Genom att verifiera sig via BankID kan du vara säker på att du inte får en obehaglig överraskning när du träffar någon för första gången. Om någon beter sig illa på sajten, så kan deras konto blockas permanent och de kan inte skapa ett nytt konto.

Att veta att åldern och profilen som skapats är verifierad och tillhör en riktig person ger en känsla av trygghet. Inloggningen är också säker och kan inte kapas av någon annan.

En person som vill undvika att få olämpliga bilder skickade till sig kan använda sig av Bank-ID för att verifiera sig eller logga in, eftersom att detta kan minska frekvensen av dessa bilder.

Genom att använda Bank-ID för att logga in är det seriöst och går att knyta till en person om det skulle förekomma trakasserier eller hot, vilket gör att det är möjligt att identifiera olagliga aktiviteter. Personer som försöker bedra andra vill ofta inte verifiera sig på ett sätt som kan sträckas tillbaka till dem.

En risk med denna verifieringsmetod är att många personer fortfarande tror att den är förknippad med kostnader eller att det krävs åtkomst till bankuppgifter. Detta är inte sant. Om det inte är några betaltjänster som man aktivt väljer att använda, kommer det inte att kosta något och ingen kommer att ha tillgång till dina bankuppgifter.

Denna verifikationsmetod skapar förutsättningar för att dejting i framtiden ska bli ännu mer seriöst och transparent. Om du letar efter någon som har samma intressen som du, kan du vara säker på att personen som du träffar är äkta och har samma ambitioner som du. Det är alltså lättare att hitta någon som verkligen passar dig.

Allmänna tips vid nätdejting

Se till att lära känna personen lite innan du ger ut dina personliga kontaktuppgifter. Undvik att bara skicka bilder på dina privata delar och visa intresse för personen om du tycker att hen verkar intressant. Om det inte klickar bör du vara ärlig och gå vidare.