Skip to main content
Två personer som har ett romantiskt förhållande

❓ 20 bra frågor till din dejt

Att finna samtalsämnen som bryter isen och knyter an till din dejt kan ibland vara utmanande, särskilt om det är första träffen. Med guiden “vilka frågor ska jag ställa min dejt” får du 20 förslag som hjälper dig att lära känna varandra ännu bättre. Tips! Använd även frågorna om du dejtar via någon av dina dejtingappar.

Vill du ha något att äta eller dricka?

Hur mår du? Det är viktigt att vi tar reda på hur det står till med varandra, oavsett om vi är hemma hos varandra eller ute på en dejt. Genom att fråga om hur det är ställt visar du att du är omtänksam. Det är också ett bra sätt att bryta tystnaden.

Vilka saker gjorde du under helgen?

Vill du få en bättre förståelse för din dejts livsstil? Ställ ett enkelt men effektivt ”vad gör du på helgerna?”. Detta kan ge dig mer information än vad du tror, samtidigt som det är en bra inledning för en konversation eftersom svaret oftast är nära till hands. Det kan även leda vidare till ytterligare frågor och samtal.

Vilket arbete utför du? Tycker du om ditt arbete?

Ställa frågor om vad din dejt gör för att tjäna sitt uppehälle ger dig en bild av deras intressen och engagemang. Det kan hjälpa dig att förstå om din dejt brinner för sitt jobb eller om de har andra planer. Det är ibland en bra start för att lära känna varandra och att få en inblick i den andra personens ambitioner och framtidsplaner.

Vilken bild har du av dig själv om fem år?

En vanlig fråga som säkert har ställts av många. Det är dock en viktig fråga att ställa för att se om ni har liknande mål och om ni kan bygga en framtid tillsammans. Om dina och din partners framtidsplaner skiljer sig åt, kan det vara svårt att hitta en lösning. Men även nu kan ni börja leta efter svar på detta problem?

Vilken slags familj har du? Vad är relationen mellan er?

Fråga inte något som kan upplevas som känsligt om din dejt inte har en bra relation till sin familj. Var försiktig och ta hänsyn till hur din dejt känner inför att berätta om sin familj. Låt din dejt bestämma vad som ska diskuteras.

Vilken typ av musik gillar du?

Detta är ett bra sätt att få igång en konversation som kan leda till fler intressanta ämnen. Ni kan prata om vilken musik ni gillar, om ni någonsin har varit på en konsert tillsammans eller var för sig, och om ni har samma musiksmak. Om ni har det, kan det vara ett trevligt alternativ för er nästa dejt, att gå på en konsert med er favoritartist.

Vår vilka är du mest tacksam för?

Vill du lära känna din dejt bättre kan detta vara en bra fråga att ställa. Det är dock en djup fråga som kan upplevas som utmanande, så förbered dig på att din dejt kanske inte har ett svar förberedt. Var lyhörd och ha tålamod när du ställer frågan.

Vad är det som gör dig mest stolt?

Denna fråga är inte bara djup, utan den ger oss en bättre inblick i personen än vad det mest ytliga skulle göra.

Har du upplevt något pinsamt någon gång?

En förhoppning om att bryta isen är att ställa en bra fråga! Detta kan leda till skratt och många efterföljande frågor. Det kan dock vara en svår fråga att börja med så ta reda på stämningen innan du ställer denna fråga!

Vad tycker du är viktigt i en relation?

Fråga din dejt om deras syn på relationer överlag, för att få en inblick i vad personen kanske är ute efter i er relation. Var inte oroad om personen beskriver problematik i relationer, eftersom vissa personer har svårt med att ta steget att släppa in nya personer.

Vilken gång grät du senast?

För att fördjupa er dejtning, varför inte börja med att fråga vad som gör din dejt glad eller sorgsen? Känn efter stämningen innan du ställer djupare frågor som kan ge en insikt i vad som gör din dejt lycklig eller ledsen. Om du upplever att din dejt är öppen för dessa typer av samtal, kan detta vara ett utmärkt tillägg till er dejt.

Vem är det som du beundrar mest?

Vem som även ser upp till den andra personen i dejten kan spegla mycket av hans eller hennes personlighet.

Binge-kollar du några serier? Vad är det bästa du sett?

Denna fråga är relativt enkel, men kan också leda till långa och intressanta diskussioner. Kanske kan ni dela med er av era favoritprogram eller bästa serier som ni vill se tillsammans?

Har du lagt ut för mycket pengar på något?

Kanske finns det något som din dejt njuter av som kan ge er något att prata om. Försök att inte komma in på ekonomi för tidigt, eftersom detta kan vara ett känsligt ämne. Se istället till att prata om andra saker som ni delar gemensamma intressen för.

Har du några åsikter om något som du skulle vilja ha förändrat om din uppväxt?

Vad är det som gör dig till den person du är? Är det några speciella upplevelser, utmaningar eller milstolpar i ditt liv som har format dig? Var försiktig när du ställer frågan och var förstående om din dejt känner sig obekväm med att tala om det. Lyssna in din dejt, märker du att frågan var för mycket, backa några steg och förklara för din dejt att han eller hon inte måste svar och gå sedan vidare på en lättare fråga. Eller också svarar du på frågan för att visa att du vill dela med dig.

Vad skulle du göra med en stor vinst på flera miljoner?

En persons välstånd kan vara en indikation på deras livsstil och värderingar. Det är intressant att fundera över vilka slags faktorer som bidrar till att skapa rikedom och hur det påverkar en persons uppfattning om världen.

Om du inte befinner dig hemma eller på arbete/skola, vad gör du då?

Denna frågan tyder på att du vill veta mer om din dejts intressen. Att ha liknande intressen kan skapa goda förutsättningar för er att dela samtal och aktiviteter. Det kan också hjälpa dig att komma på nya ider för era kommande dejter på nätet eller på er nästa fysiska dejt..

Var har du haft din roligaste resa?

Vill din dejt resa? Är det några ställen som ni båda vill upptäcka? Skulle ni tänka er att göra det tillsammans?

Vad är din favoritmaträtt?

Vad skulle du tycka om att jag bjöd på middag nästa gång vi ses som ett sätt att visa att jag uppskattar din tid tillsammans med mig?

Vad är det som får dig att skratta?

Förstå varandras humor, det kommer att förenkla för er att skratta tillsammans i framtiden och göra det ännu roligare!