Skip to main content

E-Kontakt

Generellt om E-kontakt

E-kontakt, en svensk dejtingsajt som lanserades mars 2005 av Intodate International AB, blev snabbt en populär plattform med nästan 500 000 medlemmar, av vilka mellan 150 000 och 200 000 var aktiva varje månad. År 2013 gick E-kontakt över till Match.com, vilket resulterade i att användardatabasen flyttades och kunderna fick möjlighet att ta del av ett större utbud. Idag presenteras E-kontakt som "E-kontakt by Match", för vilket detta ska ha i bakhuvudet. För att få en bättre förståelse av det ursprungliga E-kontakt bör man dock fokusera på den inriktning som inspirerade dejtingsajten innan den bytte ägare.

Inriktning

E-kontakt har alltid strävat efter att vara en enkel och lättillgänglig dejtingsajt. Designen är minimalistisk, fri från onödig information, annonser eller färgfläckar. Grundarna hade en ambition att fokusera på funktioner snarare än det estetiska. De vill att kunder ska känna sig hemma och trygga på sajten. Deras recept har verkligen fungerat, eftersom över 500 000 personer har registrerat sig och de flesta har blivit lojala och återkommande användare. Sajten riktar sig till personer över 18 år och har alltid betonat att den är en seriös dejtingsajt med bred inriktning.

Funktioner

För dem som söker efter en partner erbjuder E-kontakt en rad verktyg för att komma i kontakt med andra, till exempel e-post och chatt. Det finns också möjligheter att skapa en egen profil med en blogg och uppdatera med personliga bilder. Alla på sajten kan berätta om sig själva och vad de söker efter. Intuitiva funktioner som chattar och event har gjorts lätta att använda för alla. För att ta del av samtliga funktioner krävs medlemskap som har en fast månadskostnad, men ju längre bindningstid man väljer desto lägre blir månadsavgiften.

App för mobiltelefoner

Med E-kontakt som en del av Match.com finns det nu Matchappen som kan laddas ner för både Android och iOS, så att du kan ta med dig din kontaktupplevelse överallt. Matchappen är anpassad efter skärmstorleken på den mobila enheten och har samma funktionalitet som den vanliga sajten. Det är därför lätt att hålla sin profil aktuell och kontakta spännande singlar, var du än befinner dig. Användandet av mobilappar kan även vara mer diskret jämfört med att använda datorn, speciellt för den som befinner sig på allmänna platser eller på jobbet och som vill kunna ge snabba svar till intressanta kontakter.

Logga in

E-kontakt har alltid strävat efter att ge sina användare en säker och seriös plattform för att hitta kärleken. Registreringen är gratis och går exakt likadant som hos Match.com, som köpt upp E-kontakt. För att skapa en profilsida behöver man fylla i en mängd personliga uppgifter och önskemål som sedan används för att skapa en personlig profilsida. Säkerheten är högprioriterad och alla profiler modereras och personuppgifterna är skyddade med avancerad kryptering.

Åsikter

E-kontakt har sedan starten 2005 haft ett gott rykte som en seriös dejtingsajt som värnar om medlemmarnas kvalitet och har ett brett utbud av funktioner. De har aldrig försökt att lura besökare eller lura ut pengar, utan har istället fått goda omdömen. Medlemskapet har fått god valuta för pengarna och är en investering som lönar sig. Det är möjligt att prova på sajten gratis, men för att verkligen utnyttja alla funktioner är det nödvändigt att betala för ett medlemskap. Sedan E-kontakt blev en del av Match.com har de utvecklats ännu mer och styrt den svenska nätdejtingen i rätt riktning.