Skip to main content
Person som fotograferar sig själv

En attraktiv profilbild

Att få till en bra dejtingprofilbild kan kännas utmanande, men det är ett bra sätt att öka dina chanser att hitta en match. Följ våra tips för att få den perfekta bilden: använd god belysning, klä dig bekvämt, le och ha en naturlig hållning, och skjut bilden från en bra vinkel. Med lite förberedelse, kommer du kunna ladda upp en bild som du är nöjd med och som ökar dina chanser att hitta en match.

Använd inte en bild som är gammal

Visitors to your profile are likely looking to see who you are now and what you look like today. Avoid using a dated photo of yourself as it likely no longer represents how you currently look. Take a new one!

Vilken är din identitet?

En bra strategi för att skapa en bild som visar vilken person du är, är att ta en bild som visar ditt intresse eller hobby. Försök att välja något som är smakfullt och som ger en tydlig bild av vem du är. Undvik att ta bilder som är för personliga eller som kan uppfattas som stötande eller olämpliga. Till exempel, om du är intresserad av jakt, kan du ta en bild som visar jaktkläder, bössa och hund, men undvik att ta en bild som visar den fångade villebråden.

Vackra bilder

En bra bild är en bild som är tydlig och skarp, med motivet framträdande. Försök undvika suddiga eller blurriga bilder där det är svårt att urskilja vem som är personen som bilden är av. Ta gärna en ansiktsbild och helkroppsbilder för att fånga olika situationer. Föredra ibland att ta bilder utan förberedelse och planering, då spontaniteten kan göra att bilden blir ännu bättre.

Bakgrunden har stor betydelse

Bakgrunden är minst lika viktig som motivet när du tar en bild. Undvik att störas av saker som finns bakom dig och välj istället en plats i naturen eller en mer neutral bakgrund som en enfärgad vägg eller liknande. Försök att inte ta bilder på toaletten eller i köket, eftersom det skulle skapa oordning som stör den som tittar på bilden.

Vilken vinkel mäter du?

Att hitta en bra vinkel är viktigt för att ta en bra bild. Om du har någon som kan hjälpa dig att ta bilden är det ett bra tips. Om du inte har någon i närheten kan du placera kameran/telefonen ganska långt ifrån dig och ha den i samma höjd som din näsa. Undvik att ta bilder från underifrån.

Lägg på ett leende

Gör ditt bästa för att se lycklig och full av energi ut! Ingen vill väl umgås med en trött och ledsen person, eller?