Skip to main content
firstdate header

Firstdate

⚠️ Firstdate har slutat sin verksamhet och är inte längre tillgänglig.

Populära online dejtingplattformar

1 Populärast på Dejtingplatsen LÄS OM ...
2 Bästa valet för personer mellan 18 och 25 år LÄS OM ...
3 Bra dejtingsajt för unga personer LÄS OM ...

SE ALLA DEJTINGTJÄNSTER

Om Firstdate

Människor är ofta motiverade att dejta på nätet eftersom det ger dem en känsla av frihet och kontroll över situationen. Firstdate är en dejtingsajt som har gått från kraft till kraft sedan den lanserades 2008. Det har blivit en populär plattform för människor att hitta andra singlar som de kan dela sina intressen med, eftersom sajten har spridit sig utanför Sveriges gränser till bland annat Island, Finland, Norge och Danmark. Cirka 1,5 miljoner människor har registrerat sig på Firstdate, men det är bara cirka 250-300.000 som har valt att vara aktiva på sajten.

Inriktning

Firstdate är en dejtingsajt som vänder sig till alla typer av människor, oavsett bakgrund, intressen och ålder (minst 18). Fokuset ligger på singlar i åldersgruppen 20-40 år som söker efter allt från vänskap eller en första dejt till den stora kärleken. Alla kan registrera sig helt gratis, men eftersom det inte finns några krav på en seriös användning finns det risk för ett ökat antal oseriösa profiler.

Funktioner och egenskaper

Det finns många moderna och snygga dejtingsajter att finna på nätet, men vad som är viktigast är inte utseendet, utan användarvänligheten. Firstdate har ett enkelt och stilrent utseende utan massa krångel och avancerade funktioner. Medlemmar kan söka efter matchande singlar utifrån sina kriterier, se vem som är online och aktiv, samt se nya medlemmar som anslutit sig till sajten. För att ta del av dessa funktioner måste man dock betala en månadskostnad på 199 kronor.

Mobilapp

Firstdate strävar efter att möjliggöra för människor att använda sina tjänster från vilken plats som helst. För att uppnå detta har de utvecklat en mobilsajt och tillhörande applikationer som laddas ner till både Android- och iOS-enheter. Den mobila versionen av sajten är användarvänlig, snabbladdad och har samma funktioner som på den vanliga sajten.

Logga in och skapa ett konto

Att skapa ett konto på Firstdate är precis lika enkelt som att göra det på vilken annan dejtingsajt som helst. Du behöver bara fylla i information om dig själv och sedan besvara några frågor om vad du letar efter, såsom om du söker efter en man eller kvinna, samt ålder och område. Det är viktigt att du tänker efter vad du svarar, eftersom detta kommer bestämma vilka personer du kommer matchas ihop med.

Uttalanden

Många tidigare Firstdate-medlemmar har lämnat negativa omdömen om tjänsten. De hävdar att de har blivit lurade av abonnemangen och att sidan inte har så många medlemmar som de hävdar. Därför varnar de starkt från att använda Firstdate. Det finns dock även några positiva recensioner som talar om hur enkel sidan är att använda och hur trevlig det är att få träffa nya medlemmar. Om du överväger att använda Firstdate rekommenderas det att du läser igenom flera recensioner innan du bestämmer dig för att betala för tjänsten.