Skip to main content
killar haller hand gay dejting

Gay dejting

Internetdejting har blivit allt mer populärt och det finns sajter som riktar sig till människor med alla typer av läggningar. För homosexuella människor kan det dock vara svårare att hitta rätt dejtingsajt eftersom utbudet inte alltid är så stort som på generella dejtingsajter.

Att välja en dejtingsajt som är speciellt anpassad för att träffa personer med samma sexuella läggning som en själv, kan vara ett mycket bättre alternativ. Då kan man känna sig säker på att de personer man träffar har samma sexuella preferenser som en själv.

Många väljer att använda gay dejting online för att kunna träffa andra med samma sexualitet, samtidigt som det är enklare att hålla identiteten anonym. I Sverige finns det ett stort utbud av sajter för gay dejting, där Qruiser är en av de mest populära.

www.cruiser.com


Dejtingsidor för homosexuella

Om man inte har testat gay dejting online tidigare bör man komma ihåg att utbudet faktiskt är mycket större än vad man tror. Majoriteten av de största dejtingsidorna har massor med medlemmar som letar efter en partner av samma kön. Det är ett vanligt misstag att man tror att stora dejtingsajter är endast för heterosexuella, men även de har möjligheten att hitta en partner för både kortsiktiga och långsiktiga relationer.

Att välja en sajt som är nischad från start kan vara ett skönt och bekvämt alternativ. Bland de svenska sajterna finns Gay-PARSHIP.se, OutPersonals, Sylvia.se och många andra.

På vilken typ av plattform letar man efter gay dejting?

Att skapa ett konto på en gay dejtingsajt är enkelt. Fyll i dina personliga uppgifter och välj ett användarnamn. I vissa fall kan du även logga in och registrera dig direkt med hjälp av sociala medier som Facebook, så att du inte behöver fylla i informationen manuellt. Det är dock samma process som gäller för att skapa ett konto oavsett vilken dejtingsajt du väljer.

När du skapar ett konto på en dejtingsajt är det väsentligt att du är tydlig med vilket kön du har och vilket kön du söker. Denna information kommer att användas för att matcha ihop dig med andra singlar som söker samma som du. Detta gäller oavsett om dejtingsajten är nischad för gay-personer eller inte. Genom att ange denna information kommer du att få relevanta förslag på andra medlemmar. Se alltså till att vara ärlig med vad du söker.

Att finna en gay-dejtingsida är lätt som en plätt. Använd en sökmotor på internet för att hitta ett flertal hemsidor på nolltid. Det är rekommenderat att välja en sajt med gott betyg från tidigare användare. Om du är osäker på om dejting online passar för dig, testa då en gratissajt innan du tecknar abonnemang.

Dejtingsidor som riktar sig till en specifik grupp människor eller ett specifikt intresse

Vi tog tidigare upp Qruiser, en dejtingsajt som är specifikt riktad mot homosexuella. Det finns även andra dejtingsidor som är nischade för att passa olika målgrupper, såsom personer över 50+.

Qruiser är en dejtingsida som är speciellt avsedd för personer som identifierar sig som transpersoner, bisexuella, homosexuella eller lesbiska. Medlemmarna på sajten kan antingen söka efter en livslång partner, nya vänner eller någon att träffa under en kortare period. I dagsläget finns det över 100 000 medlemmar som har registrerat sig på den här dejtingsidan.

Qruiser är en unik dejtingsajt som erbjuder många speciella funktioner, som att heterosexuella är välkomna att registrera sig men inte för att dejta. Istället är det tänkt att man ska använda sidan för att hitta nya vänner. Qruiser är också unik i det att man kan blockera människor av ett visst kön.

Du kan skapa ett konto och börja chatta med andra medlemmar helt utan kostnad. För att få tillgång till alla funktioner som sajten har att erbjuda, kan du teckna ett månadsabonnemang för en liten avgift. Den månatliga avgiften är endast 33 kronor, vilket är betydligt lägre än andra alternativ.