Skip to main content
en sorgsen själ

Hur bryter jag upp relationen med min dejt?

Om du inte känner att det klickar, hur går du då tillväga?

Hur ska jag gå tillväga om jag känner att det inte klickar och hur kan jag avsluta dejtandet på ett bra sätt? Det kan vara svårt att ta det här steget om du inte känner att det finns någon känslomässig förbindelse mellan er. För att avsluta dejtandet på ett bra sätt kan du försöka vara ärlig och uppriktig med den andra personen. Försök att inte klandra den andra personen för att det inte klickar och försök att uttrycka dina känslor på ett respektfullt sätt. Förklara att du vill fortsätta att vara vänner, om det är möjligt, eller att du helt enkelt inte känner att det är rätt för er båda att dejta.

Om du har dejtat mycket är det troligt att du har bevittnat många olika typer av situationer som involverar att bryta en relation. En vanlig metod för att få det att ske är att helt enkelt sluta kommunicera, eller att plötsligt bli mycket upptagen och svarar kortfattat när den andra personen försöker få kontakt. Andra sätt är att inte längre visa någon romantisk intresse, att inte ställa följdfrågor och att undvika att träffas. Syftet här är att hoppas på att den andra personen ska förstå signalerna och själv inser att det är slut mellan dem.

Det finns inget lätt sätt att bryta upp med någon. Det är viktigt att vara ärlig och ta ansvar för dina känslor och berätta för den andra personen precis vad du känner. Undvik lögner och tomma försäkringar om att ni kanske träffas igen, och försök att bemöta den andras reaktioner med öppenhet och respekt. Det är bäst att få det överstökat så att båda parter kan förstå vad som händer och börja bearbeta det som har hänt.

Om du har träffat personen du dejtar enbart ett fåtal gånger behöver du inte göra någonting stort av det. Försök ändå att förklara vad du känner på ett respektfullt sätt. Om ni har träffats på en dejtingsajt bör båda parter vara förberedda på att det här kan uppstå. Genom att höra av dig till din dejt och förklara vad du känner kan den andra personen gå vidare utan att behöva hoppas och vänta på att ni ska träffas igen.

Det bästa tipset är att tänka efter på hur du skulle vilja bli bemött om det skulle vara du som blev “dumpad”. Förmodligen skulle du uppskatta respekt och förståelse för dina känslor, så försök att återgälda det till din dejt om du vill bryta upp.