Skip to main content
två tjejer umgås digitalt under coronapandemin

Hur kan jag dejta under Covid-19-pandemin?

På grund av den pandemi som råder är det inte möjligt att dejta på samma sätt som förr. Socialisering som kräver fysisk närvaro måste begränsas, vilket innebär att dejting måste omstruktureras. Vi måste ändra vår strategi för att anpassa oss till det nya normala.

Användningen av dejtingappar har ökat den senaste tiden och många dejtingsugna har fått ställa in de fysiska träffarna och istället fokusera på digitala träffar. Många vill träffas trots rådande tider men pandemin gör det svårt. Det finns dock lösningar att ta till för att få chansen att träffa sin dejt och kanske finna sin själsfrände. Här är några förslag på hur man kan ta till vara på sin dejting under Corona!

Gå ut och möt din dejt utomhus

Med våren och sommarens ankomst blir det alltmer uppenbart att det finns mycket man kan göra utomhus. Det är bra för att få en fysisk träff med din dejt, och det finns ett antal möjligheter. Du kan till exempel bjuda med din dejt på en picknick, ett besök på ett friluftsmuseum, en uteservering, ta promenader i vackra miljöer eller åka skogsutflykt. Listan kan göras lång, och det är bara fantasin som sätter gränserna.

Träffa din dejt online

Föreslå att vi tar ett digitalt första möte och gör det till en rolig upplevelse! Vi kan till exempel spela ett spel eller se en film tillsammans, så att vi ändå kan få känna en närvaro trots att vi inte är fysiskt närvarande. Vi kan även skapa en virtuell miljö där vi kan kommunicera och skratta tillsammans, så att vi får en mysig stämning. Det är ett bra sätt att få veta varandra bättre och ha lite kul samtidigt!

Laga samma mat åtskilt och dra igång en dryckesprovning där ni poängsätter dryckerna och jämför resultatet. Bestäm tillsammans en film att se och se den samtidigt. Prata eller chatta under tiden som om ni tittade på den tillsammans vid samma tidpunkt.

Överväg att bjuda din dejt på en digital upplevelse tillsammans. Utforska virtuella utställningar, kolla in en virtuell konsert eller prova ett interaktivt spel som ni kan spela tillsammans. Teknikutvecklingen har gått långt och du kan nu skapa en minnesvärd upplevelse för dig och din dejt online.

Att ha nära fysisk kontakt med din dejt under Corona

Om ni har tagit er vidare från “lära-känna-fasen” så kanske ni längtar efter att ses och ha sex. Det är inte omöjligt att även ha sex digitalt och det kan faktiskt skapa en helt ny typ av spänning mellan er. När ni äntligen får träffas fysiskt så kommer sexet garanterat bli något utöver det vanliga! För att göra det ännu bättre så kan ni använda det digitala sexet för att lära känna varandras sexuella preferenser bättre. Prata om vad ni gillar och vad ni vill göra med varandra när ni väl kan träffas. Om det känns bra för er båda kan ni prova videosex för att se om det är något för er. Om det inte känns rätt kan ni alltid försöka att ha sex genom att chatta eller smsa till varandra.

Dejta under pandemin av Covid-19

Under coronatider är det absolut möjligt att dejta, men det är viktigt att vara försiktig och minimera risken för smitta. Försök att träffas digitalt eller utomhus för att undvika att träffas fysiskt. Om du ändå träffar en ny person fysiskt, se till att ha det med så få personer som möjligt och använd alltid skydd. Personer som är över 70 år bör vara extra försiktiga och undvika nära kontakt med nya personer, så försök att endast träffa dina dejter digitalt.