Skip to main content

Mötesplatsen

Mötesplatsen är ett välkänt fenomen inom dejting, som startade 2001. Sajten är främst riktad till svenska och norska singlar och ger användarna möjligheten att söka efter och träffa andra genom olika abonnemang. Det finns över 500 000 registrerade medlemmar, men bara cirka 150 000-170 000 aktiva besökare veckovis. Sajten är lätt att använda och laddar upp snabbt, och erbjuder användarna att välja hur brett de vill sträcka sin sökning.

Inriktning

Mötesplatsen är en dejtingsajt som erbjuder en möjlighet för människor i alla åldrar att träffas och skapa kontakter. Det är främst människor i åldrarna 20-30 som finns representerade på sidan, men det finns även personer som är yngre och äldre än så. Om man vill begränsa åldersgruppens popularitet ännu mer kan man fokusera på 25-30 år.

Funktioner och egenskaper

Det är uppenbart att betalande medlemskap på dejtingsajter har flera extrafunktioner som de kostnadsfria inte har. Till exempel erbjuder Mötesplatsen en matchmaking-tjänst som försöker matcha användare som har liknande intressen eller önskemål när det gäller relationer. Dessutom kan betalande medlemmar använda sig av funktionen "megafon", vilket är ett snabbmeddelande som syns för alla som är aktiva vid tillfället. Detta är ett utmärkt sätt att dra till sig andra medlemmars uppmärksamhet och få dem att besöka ens profil. Tyvärr är megafon en betalfunktion, som kostar 99 kronor för 15 inlägg.

Mötesplatsen sticker ut genom att erbjuda singelaktiviteter och event som alla är välkomna att delta i. Dessa kan bestå av kvällar på krogen, resor tillsammans eller teaterbesök. Dessutom ingår inte kostnader för aktiviteterna i abonnemangen.

Mobilapp

Mötesplatsen.se har tagit till sig den modernaste tekniken för att ge sina användare en användarvänlig upplevelse. Med hjälp av appar och mobilanpassade webbplatser kan du dejta, surfa och chatta när du än önskar. Appen är gratis att ladda ner till din enhet, men det krävs ett betalt konto för att kunna registrera dig.

Logga in och skapa ett konto

För att du ska kunna ta del av Mötesplatsens tjänster behöver du börja med att skapa ett konto. Det är gratis och helt enkelt att fylla i vem du är och vad du söker, samt välja ett lösenord som du lägger på minnet. För att kunna komma i kontakt med andra personer måste du dock välja en abonnemangsform. Det finns möjlighet att välja ett 6 månaders medlemskap, som kostar 149 kronor i månaden, eller att bara vara medlem en månad för en kostnad av 299 kronor. Ju längre du väljer att vara medlem, desto lägre blir priset.

Åsikter

Mötesplatsen har generellt fått mycket positiva omdömen av sina användare både de som använder den nu och de som har använt den tidigare. Men det är de relativt höga abonnemangspriserna som har fått en del kritik. Det har börjat dyka upp flera nya konkurrenter som erbjuder billigare alternativ eller som är helt gratis. Det är att hoppas att detta leder till lägre abonnemangspriser hos Mötesplatsen, men det återstår att se.