Skip to main content
dejting för seniorer över 50, 60 och 70 år

Dejting för 50+ och seniorer 🌼

Om man aldrig dejtat på nätet kan det kännas som okänd mark till en början, men nätdejting är otroligt vanligt för alla åldersgrupper idag och det är jätteenkelt att komma igång, utan att man behöver ”lära” sig massa saker.


Logotyp för 50+ match dejtingsida

Sökning av kamratskap och gemenskap för personer över 50 år som letar efter någon att umgås med och dela dagarna med.

Läs om ... Till sajten


Logotyp för Ourtime dejtingsida

Vår gemenskap för 50+ och äldre seniorer, Ourtime, erbjuder en plattform där man kan hitta kärlek och nya vänskapsband.

Läs om ... Till sajten


Logotyp för Match.com dejtingsida

Match är den mest populära dejtingplattformen i Sverige, med tusentals medlemmar i åldrarna 25 år och uppåt till 50 år och äldre

Läs om ... Till sajten


ourtime dejting 50+ 60+ 70+ senior

Möta nya människor på din egen takt.

Du kan ta det i din egen takt utan att känna något stress. Bestäm själv när du vill börja använda dejtingsidan och när du är redo att träffa nya personer.

Du har möjligheten att välja när du vill ta steget och knyta kontakter med de personer som intresserar dig. Du kan också ta din tid och lära dig hur dejtingsidan fungerar innan din profil är synlig för andra.

När du är beredd att ta steget att förbinda dig med andra, då finns det goda möjligheter att du träffar någon som du kan dela livets äventyr med, som är i samma ålder som du!

Vi hjälper dig att välja rätt dejtingsida och guidar dig igenom processen att komma igång. Vi ger dig också tips och trix om vad du bör tänka på när du ska börja dejta.

Välj en dejtingsida som är anpassad för din åldersgrupp.

Åldern är endast en siffra, som man säger, och det är sant mer än någonsin när det gäller dejting. Seniordejting är inte bara för de som är yngre och tech-savvy, du behöver bara förstå hur man använder en dator eller en smartphone.

När du tar dig tid för avslappning är det en bra chans att prova på nätdejting. Det finns många dejtingsidor att välja mellan, inklusive några specialiserade för de äldre. Vi rekommenderar att du väljer en plattform som känns seriös och som har funktioner som passar just dig. Kom ihåg att en gratis dejtingsida inte alltid är det bästa alternativet, så det är viktigt att du provar olika alternativ innan du bestämmer dig. Du kommer att hitta den dejtingsida som är bäst för dig!


50PlusMatch

En hemsida som är anpassad efter användarnas behov och som ständigt utvecklas för att optimera användarvänligheten - det är 50plusmatch.

Om du letar efter ett seriöst förhållande och är 50 år eller äldre, är 50plusmatch det perfekta stället för dig. Med en erfaren och aktiv medlemsbas bestående av singlar som är 50 år och uppåt, kan du hitta andra med samma mål och längtan efter ett lyckligt slut. 50plusmatch har funnits sedan 2006 och är väletablerad både i Sverige och utomlands. Om du är 50 år eller äldre är det dags att ta steget och börja leta efter en partner med hjälp av 50plusmatch.

Håll dig trygg när du använder dejtingsidan genom att veta att varje profil noggrant granskas av oss. Vi ser till att din integritet skyddas. Registrera dig helt gratis och se om dejtingsidan passar dig. Om det inte känns rätt behöver du inte stanna - avregistrera dig och leta vidare efter andra alternativ.

För att hitta din perfekta match på 50plusmatch, skapa din profil genom att beskriva dig själv, berätta om den du letar efter och ladda upp en vacker bild av dig. För att göra det lättare att hitta rätt person, skapa en sökprofil som reflekterar dina önskemål. På så sätt kan du söka efter andra medlemmar som bäst matchar din profil och önskemål.

Efter att du har skapat ett konto på sidan, har du möjlighet att bli kontaktad av andra medlemmar eller kontakta medlemmar som tycks vara intressanta för dig. Var alltid försiktig och lämna aldrig ut någon känslig information. För att skydda din säkerhet finns ett säkert meddelandesystem som du kan använda anonymt. Ta det försiktigt och kontakta endast medlemmar som du tycker är intressanta och lär känna dem först innan du tar det vidare.

50plusmatch tar stor hänsyn till sina användare och strävar efter att alltid säkerställa att medlemmarna känner sig trygga när de dejtar. Därför är det ett starkt rekommenderat val för 50plussare som letar efter sin perfekta partner!

ANMÄL DIG GRATIS


OurTime

OurTime erbjuder ett lovande koncept för singlar som är 50 år och äldre. De hjälper dig att ta det första steget för att träffa din dejt. Genom att anordna fysiska träffar och aktiviteter gör de det enklare att bryta isen, och de har dessutom värdar/värdinnor som hjälper dig att föra samtalet.

Upptäck nya saker tillsammans med andra OurTime-medlemmar! Om du går med på deras nästa aktivitet, kommer du att uppleva något speciellt och gå hem med minnen som varar. Det är aldrig fel att uppleva något nytt tillsammans med andra intressanta personer, så vårt bästa tips är att du inte missar chansen!

Om du är 50+ och letar efter en seriös dejtingsida att använda, har du kommit rätt! Vi erbjuder en säker dejtingupplevelse med minskad risk för att träffa på falska profiler, eftersom varje profilbild modereras. Det är helt gratis att registrera sig och med vår användarvänliga app är det enkelt att ta tag i sitt dejtande. Så vad väntar du på? Kom in och se om det faller dig i smaken - du har inget att förlora!

ANMÄL DIG GRATIS


Bli medlem på dejtingsidan.

För att börja använda en dejtingsida som du har valt att prova på, leta efter knappar på webbsidan där du kan klicka för att komma till registreringssidan. Registreringsprocessen är lätt att följa och består av tydliga steg som kräver att du ange information om dig själv samt hur du vill betala för tjänsten.

Om du använder ett betalkort för att betala är dina kortuppgifter säkra och skyddade. Dejtingsidorna är skyddade av krypteringstekniken SSL och kan hantera tusentals betalningar varje dag.

Dina personuppgifter kommer inte att visas på dejtingsidan förrän du har skapat din profil och angett att du vill vara synlig för andra användare.

Lär dig hur tjänsten fungerar.

Du kan börja söka efter andra medlemmar på sidan utan att behöva skapa en egen profil som andra kan se. Registreringen är gratis på de flesta sidor.

För att börja med att dejta, bör du skapa dig en profil där du kan beskriva vem du är, berätta om dig själv, välja en profilbild och ställa in vilka krav du har på den du söker.

Du kan få förslag på personer som matchar med dig och som befinner sig nära där du är. Dessa funktioner är dock begränsade om du bara väljer det kostnadsfria alternativet och det gör att du inte kan ta kontakt hela vägen. För att få tillgång till mer avancerade nätdejtingmöjligheter, bör du överväga att skaffa en prenumeration.

Som medlem på vissa sidor kan du få förmånen att delta i singelevent och resor som ger dig chansen att interagera med andra singlar fysiskt. Dessa sidor erbjuder olika prenumerationer som passar dina behov och önskemål, beroende på prisklass och annat. Men det är viktigt att testa olika sidor för att hitta den som känns bäst för dig innan du binder dig till en prenumeration!

Fyll i din profilinformation

Att ha en intressant och informativ dejtingprofil börjar med en bra profilbild. Ta nytagna bilder som rättvis representerar vem du är för att andra ska få ett första intryck av dig. Försök att ta bilder som visar din personlighet och intressen, såsom dig själv med ditt husdjur, på en aktivitet eller en speciell plats. Det är också ett bra tips att ha fler bilder av dig själv, så att andra får en bättre bild av dig.

Jag är en person som älskar att ha kul, prova nya saker och upptäcka världen. Jag har stora drömmar som jag vill dela med någon speciell. Jag letar efter en person som är öppen för att utforska nya saker, som är äventyrlig och som jag kan ha kul med. Jag söker inte efter något speciellt som inte passar mig.

Hitta dejter som du tycker om

På dejtingsidor finns det funktioner som gör att du kan anpassa dina sökningar efter dina egna preferenser. Leta efter någon som delar dina intressen, som har tankar som inspirerar dig och som överensstämmer med dina föreställningar om en relation. Så hitta någon som du kan dela livsupplevelser och känslor med.

Kontakta din dejt via webbsidan och börja lära känna varandra.

När du hittat en dejtingprofil som faller dig i smaken, är det dags att kontakta personen bakom profilen och lära känna dem. Börja med att skicka ett meddelande och se om intresset är ömsesidigt. Om det finns ett ömsesidigt intresse, kan det vara bra att föreslå ett telefonsamtal, så att du kan lära känna personen innan ni träffas. Om kontakten känns bra och båda längtar efter att träffas, är det dags att boka in ett första möte!

Du har stöd och hjälp nära till hands.

Om du stöter på problem eller behöver hjälp med något på dejtingsidan, är det lätt att kontakta kundtjänsten. Det görs vanligtvis via epost, och du får oftast snabba och tydliga svar.


”Nej, jag tror inte att jag är lämplig för det där”

Om du identifierar dig med tanken att "det helt enkelt inte stämmer", oavsett hur gammal du är, så vill vi informera dig om att det är helt fel. Tvärtom finns det goda skäl till att dejtingsidor som 50PlusMatch och Ourtime har tiotusentals medlemmar, eftersom behovet förstås finns.

Att ha ett önskemål om att hitta en speciell person att dela vardagen med, är inte ovanligt för pålästa seniorer. Idag använder många av dem dejtingsajter på nätet för att hitta nya och spännande personer att umgås med.

Vi hoppas att våra tips har gett dig den kunskap och trygghet som krävs för att kunna börja dejta. Vi önskar dig all lycka på din dejtingresa!