Skip to main content
par som söker en seriös och långvarig relation

Seriös dejting

Idag finns det ett stort utbud av appar och webbplatser för dejting som gör det lättare att få kontakt med andra människor. Det finns även olika forum och webbplatser med olika inriktningar, vilket gör det enklare att begränsa urvalet och hitta någon med samma intressen som du, oavsett om det handlar om veganism eller att få njuta av den ljuvliga doften av nyslaget hö.


Logotyp för Next Love dejtingsida

Om du vill börja om, bör du förbereda dig för att ta nya steg.

Nextlove är en dejtingsida som är speciellt anpassad för skilda och singelföräldrar i alla åldrar.

Läs om ... Till sajten


Logotyp för Elitsinglar dejtingsida

Personer som är fokuserade på att skapa en framgångsrik karriär

Dejting för välutbildade personer som befinner sig mitt i sin yrkeskarriär och som har högre förväntningar.

Läs om ... Till sajten


Logotyp för Match.com dejtingsida

Sveriges största dejtingsida som är lämplig för många i åldersgruppen 25-50 år.

Läs om ... Till sajten


hitta andra singlar i ditt område genom match.com

Varför dejta på nätet?

I en värld där det kan vara svårt att skilja mellan de som söker efter något tillfälligt och de som söker efter något mer långsiktigt kan det vara ett utmanande steg att ta sig an att försöka hitta den person du vill ha ett seriöst förhållande med. Det är viktigt att inte låta sig luras av de som bara är ute efter att träffas på tillfälliga heta träffar och istället fokusera på att hitta någon som vill ha något mer än så.

Många människor söker efter något seriöst online av olika skäl. Det kan vara att de är trötta på att hänga på krogen, har för små barn för att kunna ge sig ut, söker någon som passar in i deras specifika referensramar eller att det möjliga urvalet av partners är ganska begränsat i deras hemort.

Internet har blivit en stor mötesplats där människor från hela världen samlas och socialiserar varje dag. De flesta är nyktra och det finns möjligheter att hitta folk som delar ens intressen och värderingar. Men det är inte ovanligt att stöta på personer som är ute efter sexuella upplevelser eller andra kortsiktiga mål när man använder vanliga dejtingsajter.

Eftersom det är ett ökande behov av seriösa dejtingtjänster, har marknadsföringen av dejtingsidor som seriösa alternativ ökat. Dessa är avsedda för att ge seriösa medlemmar en säker och användarvänlig miljö för att hitta sin perfekta match.

Leta efter en pålitlig och ansvarsfull dejtingsida

För att du ska lyckas med din dejting är det viktigt att välja en bra dejtingsida eller app som kan hjälpa dig att hitta en seriös partner. Ta hänsyn till vilka typer av verifikationer och uppgifter som erbjuds och se till att sökparametrarna motsvarar det du söker efter. Säkerställ att de uppgifter du fyller i om dina intressen och livssituation är relevanta för den typ av partner du söker, så att du inte matchas med någon som inte har samma preferenser som du.

Många personer föredrar att kunna bläddra och själv välja ett alternativ, medan andra föredrar att få fram matchande förslag. Vad som passar just dig är en smaksak. Fundera dock på att ju mer information du måste ange för att registrera dig, desto mer bökigt blir det. Om det är krångligt, kommer de som bara är ute efter ett lätt första intryck att inte orka skapa ett konto, vilket kan vara positivt.

Genom att välja en sajt med ett stort utbud av frågor att svara på kan man få ut mest möjliga av sin upplevelse. Det är bättre att registrera sig på sajter som kräver någon form av verifiering än dem som endast kräver att man anger kön och ett användarnamn; sådana sajter innehåller oftast en större andel användare som är där för att ha skoj, inte för att hitta något seriöst.

Hur kan du avgöra om dejten är äkta?

När du utforskar ett förhållande med någon kan det ibland vara svårt att veta om de är ärliga eller inte. Tro inte allt som sägs, och om det låter för bra för att vara sant så är det nog något som inte stämmer. Lyssna på din intuition och var kritisk till det som sägs och skrivs.

En person som är intresserad av att lära känna dig verkar engagerad i att höra om dina erfarenheter, åsikter och intressen. Han eller hon är intresserad av att upptäcka gemensamma intressen och lära känna dig på djupet. Personen tycks också vara intresserad av att träffas, men tjatar inte om det.

Om det är din personlighet eller fysiska tillgångar som efterfrågas, kommer det vanligtvis att klarläggas ganska snabbt, och någon som vill lära känna dig kommer att försöka ha en mer djupgående konversation än bara om sex.

En bild kan uttrycka mer än tusen ord kan beskriva

Ett annat tecken på att personen är seriös är att om bilder utbyts, så får du se vardagliga bilder som inte bara har en sexuell innebörd. Bilderna kan visa husdjur, barn, saker som är kul att ta bilder på, eller personen själv utan smink eller perfekta kläder.

Personen delar ofta med sig av roliga berättelser om sina egna upplevelser och vardagliga händelser, och kan även uttrycka negativa känslor som sorg och oro. Ett ouppnåeligt ideal som innebär att man ständigt är uppåt, har det bästa livet och inga problem är något som man endast ser sällan i verkligheten.

Någon som enbart skickar meddelanden med förslag på lustiga tider att träffas kan inte räkna med att få en seriös dejt. Om han eller hon bara hör av sig sent på kvällen eller vill träffas om fem minuter hemma hos någon av er sent så är det ofta mer för att träffa upp än för att lära känna varandra. En person som är intresserad av en seriös dejt kommer däremot ta sig tid att lära känna dig och även vara intresserad av dina vänner och din familj.

Varningssignaler att alltid ha uppsikt över

Om din dejt inte verkar visa något intresse för att träffas, aldrig har tid att ses eller endast pratar om sig själv, tyder det på att intresset inte är riktigt där. Om personen blir arg eller misslynt när du inte har tid en kväll för att prata eller att du går ut med dina vänner, är det ett tydligt tecken på att personen inte är intresserad.

Om din dejt är svartsjuk och vill ha kontroll över dig eller äganderätt, det vill säga inte är beredd att dela dig med andra, bör du avsluta förhållandet och söka dig vidare. Om du aldrig är välkommen hem till den andre, eller bara tillåts träffas hemma hos dig, kan det tyda på att det finns någon annan i bilden. Svartsjuka och äganderätt är inte tecken på ett gott förhållande, och om det finns partner eller barn hemma hos dejten så bör detta också utredas innan det är för sent.

Träffa någon online, ha en trevlig samtal och lär känna varandra bättre. Gör ett möte över en fika och se hur det känns. Om du är bekväm med personen, föreslå en andra dejt eller acceptera att det första mötet var det sista. Tänk på att inte lovar något som du inte kan hålla. Lycka till!