Skip to main content
Två personer har ett romantiskt förhållande

Träffa någon utan att det blir dyrt

Ta med din dejt på aktiviteter som är prisvärda.

Att hitta på något roligt tillsammans med din dejt kan kännas som en utmaning. Det behöver dock inte alltid innebära att det ska kosta mycket. Det finns många sätt att hitta på något kul som inte är dyrt. Ta en picknick i parken, gå på en musikal, se en film eller gå på ett museum. Man kan även föreslå att skapa ett tema för kvällen, som att göra något specifikt som att baka eller se ett par av era favoritfilmer. Det är också trevligt att träffas och bara prata och umgås. Planera inte alltför mycket, det finns så mycket att göra som inte kostar så mycket pengar. Glöm inte bort att det är det som händer mellan er som är det viktigaste.

Upplev staden och omgivningarna tillsammans med din dejt

Varför inte ta sig tid att utforska er egen stad eller andra platser som ligger nära? Det finns säkert otaliga överraskande sevärdheter och upplevelser som erbjuds som ni inte har sett ännu. Utforska omkring omkring och upptäck de hemliga ställen som erbjuder alltifrån gårdsbutiker, naturområden perfekta för vandring och djurliv samt väldoftande orangerier. Leta upp ställen som lockar er på nätet och skriv sedan upp dem för att utforska dem tillsammans. Kanske upptäcka något som blir något alldeles extra för just er?

Att gå en tur tillsammans

En promenad som första dejt är ett utmärkt sätt att skapa en avslappnad och öppen stämning. Ni kan också bestämma hur lång dejten ska vara, vilket ger dig möjlighet att avsluta den tidigare om det känns stelt. Om ni stannar tillsammans under hela promenaden är det ett bra tecken på att ni båda har klickat!

Bjud din dejt på att baka något tillsammans

Prova att baka någonting tillsammans som är nytt för er båda. Det här är ett bra sätt att visa vad ni är kapabla till som team och er samarbetsförmåga redan tidigt i ert dejtande. När ni är klara har ni förhoppningsvis en god fika att dela på som är ett bevis på era ansträngningar!

Planera ett knytkalas

Föreslå att ni ska ha ett knytkalas! Ni kan båda tillaga och bjuda på små rätter som ni är extra bra på. Sätt upp ett bord direkt när din dejt kommer så är maten serverad. Det blir ett roligare sätt att uppleva varandras favoriter tillsammans, så att middagen inte blir för stel eller “för” planerad”.

Dejta med en liten budget behöver inte vara något svårt! Det som är viktigast är att kemin mellan er är god och att du är generös på andra sätt än bara med pengar. Planera en härlig picknick med det som din dejt gillar mest, strö över lite blommor för ett extra charmigt intryck. Komponera en spellista som innehåller låtar som din dejt älskar. Uppskatta din dejt med att ge genuin uppmärksamhet - det kommer inte att kosta dig en enda krona.