Skip to main content
Kille letar efter en dejt på nätet

Din profil: Tre saker du INTE ska göra

Här är tre saker du INTE bör göra när du skapar din profil på en dejting-app.

1. Undvik att skapa kravlistor i din beskrivning.

Du ska INTE använda din beskrivning för att skapa en lista över vad du vill ha eller inte vill ha.

Att sätta upp höga krav på andra, oavsett om det gäller deras utseende, karriär eller ålder, är inte en bra idé eftersom det kan uppfattas som att du är ute efter att hitta någon som passar en specifik mall som du har skapat. Det är bättre att lära känna varandra som personer och att försöka upptäcka det som ni har gemensamt snarare än att fokusera på det som skiljer er åt. Denna beskrivning är tänkt att ge en kortfattad presentation av vem du är, inte att lista de egenskaper som du letar efter hos andra – detta är inte vad dejting-appar är till för.

Kom ihåg att träffa personer och lära känna dem innan du bestämmer om de uppfyller de kriterier du har satt upp. Var öppen för att se personer på djupet och låt inte din lista begränsa dig. Trots att du kan ha en lista över egenskaper eller personligheter som du söker, så ska du inte förvänta dig att varje person du träffar kommer att passa in på den exakt. När du väl har funnit den rätta kommer du få ett kvitto på att du fick det du letade efter.

2. Ärlighet är den bästa politiken…

Var uppriktig och ärlig mot din dejt. Undvik att ljuga eller på annat sätt bedra din dejt med osanningar.

Du har träffat en person via en dejtingsajt, och ni har haft en öppen dialog om era liv. Ni har pratat om vilka aktiviteter ni gillar, hur era familjer ser ut, vad ni jobbar med och vad ni vill göra framöver. Personen du har träffat har visat tydliga tecken på att de är intresserade av dig och vill gärna träffas. De har även uttryckt att de letar efter något seriöst och inte bara efter en tillfällig fling.

Du har precis kommit ur en lång relation och är inte redo för en ny. Trots det blev du nyfiken när du såg någon intressant på dejtingsajten och tänkte att ni skulle kunna ha roligt tillsammans, både vänskapligt och sexuellt. Du bestämde dig för att hålla kontakten och träffa den andra personen, trots att du är medveten om att den andra personen letar efter något helt annat än vad du söker. 

När du använder en dejtingapp är det viktigt att vara ärlig och tydlig med vad dina intentioner är, samt att informera den andra personen om vad du föredrar i en relation. Genom att vara transparent om vad du letar efter kan du undvika att lura eller såra någon annan. Genom att vara ärlig och tydlig om dina önskemål har du behandlat den andra personen rättvist och respekterat deras gränser. Det är upp till den andra personen att bestämma om de vill fortsätta kontakten baserat på de förutbestämda premisserna.

3. Fokusera inte för mycket på dina intressen

Undvik att använda din profilbild för att uppvisa dina intressen, eftersom det kan skicka ut missvisande signaler.

En profilbild är en bild av dig som ger personer en uppfattning om hur du ser ut. Det kan kännas ytligt att endast utgå från om du uppfattas som attraktiv eller inte baserat på din profilbild. Dock är attraktion en viktig del i en relation. Attraktion är beroende av en kombination av egenskaper, personligheter och utseende. Om någon bara är intresserad av ditt utseende är de inte intresserade av att bygga en djup relation med dig.

Oavsett vilka motiv man föredrar att ha som profilbild, finns det många som väljer andra än sig själv. Det kan vara bilder på djur, bilar, hus eller solnedgångar. Om du tycker om det är det trevligt att dela det med andra, men det är inte särskilt lämpligt som en profilbild. Om du använder något annat än en bild på dig själv, kommer besökare antagligen att fortsätta till nästa profil.

Vi vill se varandra ansikte mot ansikte, uppleva den naturliga skönheten hos varandra och känna attraktionen. Om du känner dig osäker eller har dåligt självförtroende, så låt detta inte hindra dig. Ta hjälp av någon som kan ta bra bilder på dig, så kan du visa upp dig för andra. Glöm inte att om du döljer ditt yttre för andra, så är det svårt att bygga en äkta och meningsfull relation. Förr eller senare kommer du att möta någon som du bryr dig om och då kommer du inte kunna undvika att visa upp ditt yttre.