Skip to main content
dejting profiler

Varför svarar inte kvinnor på meddelanden?

Har du skickat mycket meddelanden till tjejer utan att få något svar? Det är vanligare än man tror och det har inget att göra med tjejen, det beror helt och hållet på dig.

Erin Carson från webbsidan CNET har undersökt och reflekterat över sina egna erfarenheter för att ge svar på varför det ofta är så att tjejer inte svarar på killars meddelanden i dejtingvärlden. Hon har därför tagit rollen som en guide för killarna, för att de ska lära sig vad som inte fungerar.

Erin har samlat in en rad frågor som ställts av killar som använder dejtingsajter på nätet och hon ger svar på dessa frågor nedan. Vi tror att du kan se dig själv i dessa frågor.

Varför reagerar tjejer inte på komplimanger?

Fråga från kille 1: Jag använder Zoosk och andra dejtingsajter, men det verkar som om tjejer inte uppskattar komplimanger som "Wow! Du är fantastiskt vacker!" eller "Du är riktigt söt". Det är förbryllande att de inte ens säger "Tack". Vilket råd har du för att jag ska förbättra min framgång på dejtingsajter?

Svar: Du står där förvånad när en katt släpper en död mus vid dina fötter. Du undrar förstummad vad du ska göra med den, men katten verkar tro att det är ett fint gåva. Du önskar att du kunde diskutera gränser med katten och förklara att att mörda små varelser inte är ett acceptabelt sätt att uttrycka sin kärlek.

Man kan känna sig osäker när man får ett meddelande från en helt främmande person på en dejtingsajt som direkt kommenterar ens utseende.

Det är som att slösa bort tid

Du är inte ensam om att kommentera tjejers utseenden. En attraktiv tjej får ofta många kommentarer om hur vacker eller sexig hon är och därför är det ingenting som skiljer dig från andra i din beteendemönster.

Ta reda på vad personen menar och försök förstå dennes tankar och känslor.

Vad står det i tjejens profil? För att få veta det som tjejen delar i sin profil, bör du ta dig tid att läsa den noggrant och försöka förstå vad hon vill förmedla. Genom att läsa hennes profil kommer du förstå vad hon är intresserad av, vad som är roligt och spännande för henne, samt vad som är viktigt för henne. Istället för att klampa in och utbrister "Vad snygg du är!", föreslår jag att du tar dig tid att läsa hennes profil och uttrycka din uppskattning av det hon har skrivit.

"VAR" är minst lika viktigt

Vilken dejtingsajt använder du? Är det en sajt för allmän dejting som riktar sig till singlar som letar efter ett seriöst förhållande? Eller är det en sajt som riktar sig till ett bredare publik, som innefattar personer som letar efter kortare eller mer tillfälliga förhållanden? Vilken målgrupp finns det på sajten?

Att säga "Du är söt" är inte ett effektivt eller lämpligt sätt att starta en konversation. Det är både ytligt och ogenomtänkt.

Om en tjej gick fram till dig och informerade dig om att din tröja var blå, då skulle du kanske ställa en fråga för att utöka konversationen. En fråga som är relevant till hennes profil är alltid ett intressant sätt att starta upp en konversation. Ett ytligt bekräftande som bara säger "Ja, den är blå" är inte särskilt intressant, för hon vet säkert redan att hon är söt.

En annan sak – du har nämnt att tjejer inte säger tack för dina komplimanger. Jag vill vara helt uppriktig - tjejer har inte någon skyldighet att ge dig något, speciellt inte tacksamhet för oönskade kommentarer kring deras utseende. – Säger Erin Carson

Hon poängterar att det är positivt om man märker när någonting inte har fungerat, eftersom det då är lättare att veta vad man inte bör göra nästa gång.

Fråga från kille 2: Jag är 33 år gammal och har en 12-årig son. Jag är ny på nätdejting och har lämnat ett seriöst förhållande för ungefär sex månader sedan. Det är den enda tjejen jag har träffat på sex år. Jag är intresserad av att testa en dejtingapp för att träffa någon, men jag vet inte hur min dejtingprofil bör se ut eller låta. Jag har försökt att skriva ihop något om mig själv, men jag är orolig att jag ska göra något fel. Vad ska jag tänka på?

Erins svar: Välkommen, min vän, till den nya världen av nätdejting. Det har varit en snabb omvandling och det är lätt att känna sig som Robin Williams i Jumanji.

Innan du går in i nätdatingsvärlden, glöm inte att det finns andra människor som söker precis som dig. Vi är alla lite nervösa när det gäller att skriva om oss själva, men det är okej! Bara var du själv och ha inga begränsningar. Var inte generad, ta steget och börja leka!

Oavsett om du har bara några hundra tecken eller ett enormt utrymme att skriva i, handlar det om att man måste använda orden klokt för att förmedla vem man är och vad man står för. Det är inte så viktigt hur mycket man skriver, utan det man säger.

Du skulle bli förvånad över hur många som skriver uttryck som "Jag gillar att ha kul." – Istället för att bara nöja sig med att säga att de gillar att ha kul, varför inte vara mer specifik och berätta vad som gör att du har sådan kul? Försök att göra något kul av det, så att andra kan ta del av din roliga upplevelse.

Mitt livsmål är att uppleva varje världsdel genom att besöka varje huvudstad i Europa. Jag vill uppleva det oförglömliga och utforska nya kulturer och äventyra världen runt.

Håll din presentation optimistisk, ärlig och koncis. Korrekturläs den flera gånger för att försöka se objektivt på dig själv och din presentation. Försök att hålla dig till fakta och vara så ärlig som möjligt. Se till att överväga alla sidor av saken och att informationen är korrekt och komplett. Försök också att förstå publikens synvinkel och förbered dig på att svara på frågor.

För att lyckas bäst med din profil, försök att vara så specifik som möjligt när du delar om dig själv. Försök att få liv i dina intressen, som att käka hamburgare, köra bil eller kolla på film. Gör det till något som låter spännande och som får dig att sticka ut. På så sätt lägger du till personlighet och skapar en profil som sticker ut.